Tripla gesztenyés szelet

Tripla gesztenyés szelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • kb. 16 szelethez:
  • a tésztához:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg tisztított mogyoró
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • *
  • a krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • *
  • a tetejére:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg tisztított mogyoró
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 6 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza

Elkészítés:

Az összes gesztenyemasszát (ha fagyasztott) szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni. A mogyorót aprítóban ledaráljuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kb. 40 x 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tésztához a vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Végül a 25 dkg gesztenyemasszát is beledolgozzuk, és a tepsibe simítjuk. A sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha átsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Közben a krémhez a mascarponét a cukorral és a gesztenyemasszával jól összekeverjük. A tészta tetejét megkenjük a gesztenyés krémmel.

A krém tetejére szintén gesztenyemassza kerül, reszelve vagy krumplinyomóval áttörve. Behűtjük, szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti