Tripla csoki torta

Tripla csoki torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 14 dkg Liga laktózmentes margarin
  • 200 g folyékony édesítőszer
  • 4 tojás
  • 5 dl mandula tej
  • 50 dkg gluténmentes
  • sütemény liszt
  • 12 dkg Holland kakaópor
  • 2 csomag gluténmentes sütőpor
  • 20 dkg gluténmentes csokoládé

a krémhez:

  • 2 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 7 dl mandula tej
  • 2 csomag gluténmentes fehér csoki
  • 400 g Liga laktózmentes margarin

Elkészítés:

Nem csak csokiimádóknak ajánljuk.

A krémhez a pudingot a tejjel és a csokival együtt a szokásos módon megfőzzük, majd félre tesszük, amíg teljesen ki nem hűl. Ez alatt elkészítjük a tésztát.

A margarint az édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, majd apránként a kakaóport, sütőporos lisztet és az olvasztott csokit és robotgéppel jól összekeverjük, és egy kilisztezett (rizsliszt) sütőformába öntjük (nálam 26 cm-es torta forma). 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A töltelék, ha kihűlt, puha habosított vajat keverünk hozzá, és amint a torta kihűlt, három részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel úgy, hogy a külsejére is maradjon belőle.

Ezután gőz felett felolvasztott csokit csorgatunk rá, és kedvünk szerint díszítjük.

A receptet Virág Kata küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk