Tortillatekercs pulykával

Tortillatekercs pulykával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 6 darabhoz:

A tortillához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • kb. 5 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olvasztott margarin

Valamint:

  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 50 dkg zöld spárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg pulykacomb
  • 6 evőkanál krémsajt

Elkészítés:

Elkészítés:

Tortilla:

Keverjük össze a lisztet a vízzel, az olvasztott margarinnal és a sóval! Fedjük le, majd hagyjuk 30 percig állni! Ha letelt az idő, formázzunk lepényeket gyúródeszkán a tésztából! Kb. 20 cm átmérőjű legyen egy lepény. Pirítsuk meg zsír nélkül mindkét oldalát egy serpenyőben! Felpúposodás esetén konyraruhával átnyomkodjuk. A lepényeket nedves konyraruhára rakjuk.

Tisztítsuk meg a spárgát, vágjuk fel, majd 8 perc alatt sós vízben főzzük meg! Ha megfőtt, leszűrjük és lecsepegtetjük.

Mossuk meg a pulykacombokat, majd szeleteljük fel! Hámozzuk meg a hagymát, ezután törjük össze! Olajban megpirítjuk a húsdarabokat. Adjuk hozzá a hagymát és a spárgát a húshoz, süssük még 5 percig, majd ízesítsük sóval, borssal és ecettel! A petrezselymet is hozzákeverjük. Kenjük meg a krémsajttal a lapokat, majd osszuk el a tölteléket! Végül feltekerjük.

Neked ajánljuk