Toroskáposzta

Toroskáposzta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg szálas savanyú káposzta
  • 1 db köröm
  • 20 dkg füstölt oldalas
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg csülökhús
  • 20 dkg abált nyelv
  • 1 fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1,5 l abalé
  • 8 dkg rizs
  • 2 evőkanál olaj
  • 50 dkg szálas savanyú káposzta
  • 1 db köröm
  • 20 dkg füstölt oldalas
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg csülökhús
  • 20 dkg abált nyelv
  • 1 fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1,5 l abalé
  • 8 dkg rizs
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Ezt a receptet Anyukám Nagymamámtól, én pedig Anyukámtól tanultam. És ez nálunk így megy anyáról lányára. Remélem, egyszer majd a saját gyerekemnek is átadhatom, többek között eme toroskáposzta elkészítésének módját.

A megtisztított, finomra vágott hagymát az olajon vagy zsíron megfuttatjuk. Rátesszük a megtisztított, összeaprított körmöt (vigyázzunk, ne legyen csontszilánkos), picit sózzuk, és kevés víz hozzáadásával lefedve pároljuk.

A vizet pótoljuk, amikor szükséges. Kb. egy óra elteltével beletesszük az összevágott füstölt oldalast, és a nagyobb kockákra vágott csülköt, majd tovább pároljuk 30-40 percig.

Amikor a köröm majd háromnegyedig puha, hozzáadjuk az ízlés szerint kimosott szálas káposztát, babérlevelet, darabolt kolbászt, és felöntjük az abalével. Sózzuk és lefedve, kíméletesen főzzük1 órán át.

Ha puha a káposzta és a köröm, beletesszük az összevágott nyelvet, sózzuk, megszórjuk a rizzsel, elkeverjük. Ha szükséges, tehetünk hozzá még abalevet. Lefedjük, 10 perc alatt összefőzzük, majd letakarva félretesszük.

Pihentetjük 20 percen át, amikor eltelt az idő, és a rizs is megpuhult, tálaljuk. A tetejére kikevert tejfölt halmozhatunk.