Toroskáposzta

Toroskáposzta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg vecsési savanyú káposzta
  • 30 dkg tarja
  • 30dkg oldalas
  • 2 db sertésköröm
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír (mangalica)
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • 1 teáskanál köménymag
  • 4 db babérlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 kg vecsési savanyú káposzta
  • 30 dkg tarja
  • 30 dkg oldalas
  • 2 db sertésköröm
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír (mangalica)
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • 1 teáskanál köménymag
  • 4 db babérlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika

Elkészítés:

A káposztát kimossuk, a hagymát tisztítás után kockára aprítjuk, a húsokat nagyobb kockára, a körmöket félbe, majd 4 felé vágjuk.

Egy lábasba berakjuk a zsírt és felmelegítjük, majd beleszórjuk a vöröshagymát, meghintjük sóval és megdinszteljük.

A megdinsztelt hagymára rárakjuk a húsokat és együtt tovább pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal, és majdnem zsírjára pirítjuk.

Ekkor lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, belerakjuk a paprikát, paradicsomot és lassú tűzön főzzük.

Amikor a hús félfövésben, van belerakjuk a savanyú káposztát és együtt készre főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné küldte be. Köszönjük!