Elkészítés:
A káposztát kimossuk, a hagymát tisztítás után kockára aprítjuk, a húsokat nagyobb kockára, a körmöket félbe, majd 4 felé vágjuk.
Egy lábasba berakjuk a zsírt és felmelegítjük, majd beleszórjuk a vöröshagymát, meghintjük sóval és megdinszteljük.
A megdinsztelt hagymára rárakjuk a húsokat és együtt tovább pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal, és majdnem zsírjára pirítjuk.
Ekkor lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, belerakjuk a paprikát, paradicsomot és lassú tűzön főzzük.
Amikor a hús félfövésben, van belerakjuk a savanyú káposztát és együtt készre főzzük.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
magyaros
,
klasszikus
,
házias
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
90 perc
,
főétel
,
egytálétel
,
sertéshúsos
,
káposztás