Toros tekercs

Toros tekercs

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Hozzávalók:

A tekercshez:

  • 1 kg sertéskaraj csont nélkül

20 dkg sütőkolbász (kb:1szál)

20 dkg rizses hurka (kb:1szál)

20 dkg véres hurka (kb: 1szál)

  • 1 db sertés háló

A húspéphez:

  • 10 dkg hús
  • 1 dl tejszín

A tálaláshoz:

  • 0,5 kg vegyes vágott savanyúság

Elkészítés:

A sertéskarajt szeletekre vágjuk és 1 cm vékonyra kiklopfoljuk. A sertéshálót kiterítjük. A hússzeleteket a hálóra szorosan egymás mellé tesszük, téglalap alakúra formázzuk. (A karaj hosszabb legyen, mint a hurka, kolbász, hogy a végét be tudjuk majd hajtani.)

A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük.

A karaj formázása közben leeső részeket apróra vágjuk, és konyhai aprító gépben a tejszínnel lepépesítjük, vagy ledaráljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

A formázott karajt megsózzuk, borsozzuk, megkenjük a hús péppel, majd ráhelyezzük a hurkákat, amit szintén megkenünk. A karajt a háló segítségével szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk, és a sütőben kb. 90 percig sütjük, majd a fóliát óvatosan eltávolítva, a sütőt 180 fokra kapcsoljuk és a húst szép pirosra pirítjuk. Hidegen és melegen is tálalhatjuk. Kínálhatunk hozzá, burgonyapürét, majonézes salátát vagy bármilyen savanyúságot.

Neked ajánljuk