Toros káposzta

Toros káposzta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

6 adaghoz:

  • 50 dkg szálas savanyú káposzta
  • 1 db köröm
  • 20 dkg füstölt oldalas
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg csülökhús
  • 20 dkg abált nyelv
  • 1 fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1,5 l abalé
  • 8 dkg rizs
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Ízletes, kiadós fogás lehet egy-egy hűvösebb őszi (téli) napon.

A megtisztított, finomra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon vagy zsíron. Rátesszük a megtisztított, összeaprított körmöt (vigyázzunk, ne legyen csontszilánkos), picit sózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve pároljuk. A vizet pótoljuk, amikor szükséges.

Kb. egy óra elteltével beletesszük az összevágott füstölt oldalast, és a nagyobb kockákra vágott csülköt, majd tovább pároljuk 30-40 percig.

Amikor a köröm majd háromnegyedig puha, hozzáadjuk az ízlés szerint kimosott szálas káposztát, babérlevelet, darabolt kolbászt, és felöntjük az abalével. Sózzuk és lefedve, kíméletesen főzzük 1 órán át.

Ha puha a káposzta és a köröm, beletesszük az összevágott nyelvet, sózzuk, megszórjuk a rizzsel, elkeverjük. Ha szükséges, tehetünk hozzá még abalevet. Lefedjük, 10 perc alatt összefőzzük, majd letakarva félretesszük.

Pihentetjük 20 percen át, amikor eltelt az idő, és a rizs is megpuhult, tálaljuk. A tetejére kikevert tejfölt halmozhatunk.

Neked ajánljuk