Hozzávalók:
  • 70 dkg búzaliszt
  • 20 dkg rozsliszt
  • 5 dl víz
  • 5 dkg élesztő
  • 5 evőkanál étolaj
  • 5 dkg őrölt lenmag
  • 2 evőkanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojásfehérje
  • szezámmag
  • pirított napraforgómag
  • sajt
  • 70 dkg búzaliszt
  • 20 dkg rozsliszt
  • 5 dl víz
  • 5 dkg élesztő
  • 5 evőkanál étolaj
  • 5 dkg őrölt lenmag
  • 2 evőkanál
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojásfehérje
  • szezámmag
  • pirított napraforgómag
  • sajt

Török lepény

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A liszteket, sót, cukrot és lenmagot keverjük össze, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Öntsünk rá étolajat, majd langyos vízzel locsoljuk meg a lisztet. Alaposan gyúrjuk össze, majd nagyjából másfél óráig hagyjuk kelni egy meleg helyen.

Négy részre osszuk fel a tésztát, majd formázzunk belőle bucikat, végül nagyjából két centi vékonyan nyújtsuk ki. Hagyjuk pihenni picit.

Kenjünk a tetejére tojásfehérjét, majd szórjuk meg a magokkal és a sajttal. Nagyjából huszonöt percig süssük nagy lángon a sütő középső részére helyezve.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti