Tormaszószos csuka

Tormaszószos csuka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db nagy csuka
  • 1 mk. cukor
  • 1 db babérlevél
  • pár szem szegfűbors
  • pár szem fekete bors

A tormamártáshoz:

  • 1 szál friss torma
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt

Elkészítés:

A halat felrakom vzíben főni, hogy ellepje és ízesítem cukorral, babérral, borssal, szegfűborssal, literenként 2 mk. sóval.

Ha puhára főtt, akkor filézem, apróra darabolom, a főzőlevet átszűröm.

Vajon lisztet pirítok világosra és 1/2 liter főzőlével felöntöm.

Mehet bele a reszelt torma, sóval, fehér borssal ízesítve.

Az elkészült mártással tálalom a halat.

Neked ajánljuk