Tormás-zelleres almaleves húsgombóccal

Tormás-zelleres almaleves húsgombóccal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg alma
  • 15 dkg szárzeller
  • 3 szál zöldhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 4 dl füstölt alaplé
  • 1 evőkanál reszelt torma
  • 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • darált bors
  • 1 evőkanál liszt

A gombócokhoz:

  • 30 dkg tetszőleges darált hús
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 6 szelet tósztkenyér
  • őrölt bors

Elkészítés:

Megmossuk és megtisztítjuk a zöldségeket. A gombóchoz a kenyér héját levágjuk, majd a kenyérbelet megáztatjuk és kinyomkodjuk. Összekeverjük a darált hússal, tojással, tejszínnel, sóval és borssal ízesítjük. Kis gombócokat formázunk, és sós, forró vízben kifőzzük. Amikor elkészült, félretesszük.

Vajon habzásig hevítjük a lisztet, majd hozzáadjuk a füstölt levet és jól elkeverjük. Amikor forr, kis lángra vesszük, és 10 percen át kíméletesen forraljuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott zellert, a kockákra vágott almát, és a reszelt tormát. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a zeller roppanósan puha, belekeverjük a gorombára vágott zöldhagymát is. A gombóc főzőlevéből leveszünk 3-4 dl-t és kikeverjük vele a tejfölt, majd hozzáöntjük a leveshez. Kiforraljuk, megszórjuk petrezselyemmel.

A gombócokat tálba tesszük, és rámerjük a levest.

Neked ajánljuk