Hozzávalók:
  • 20 dkg torma
  • 5 dl húslé
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál zsír
  • ecet
  • 20 dkg torma
  • 5 dl húslé
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál zsír
  • ecet

Tormás-tejfölös mártás

Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Tisztítom és mosom a tormát, majd apróra reszelem, végül lapos tányéron szétsimítom. Néhány percig gőzölöm.

Lisztből és zsírból rántást csinálok, engedek hozzá egy kis húslevet, majd elkeverem és forralom, végül megszórom sóval. Beleteszem a tormát, megfőzöm az egészet, majd teszek bele ecetet és cukrot ízesítés gyanánt. Teszek hozzá tejfölt, majd újból forralom.

Illik párolt és sült halakhoz, húsokhoz és grill zöldséghez.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti