Tormás sonkatekercs franciasalátával

Tormás sonkatekercs franciasalátával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg vegyes zöldség
  • 4 db burgonya
  • 1 db alma
  • 2 db csemege uborka
  • 4,5+2 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál balzsamecet
  • bors
  • cukor
  • szögletes sonkaszeletek
  • 50 dkg túró
  • 1 kis üveges ecetes reszelt torma
  • kevés zselatin
  • paradicsom

Elkészítés:

Sózott vízben kifőzöm a zöldségeket, majd az apróra vágott burgonyát is melléjük dobom. Egy edényben összedolgozom a mustárt, tejfölt, majonézt és az ízesítőket, majd hozzáadom a kockázott uborkát és almát, végül a hűtött, főtt zöldségeket.

A tekercsekhez az áttört túrót összekeverem a tejföllel és az ecetes tormával, majd megsózom. A sonkákat megtöltöm kanállal, összehajtom, majd egymás mellé helyezem őket egy tálon, ahova előzőleg a franciasalátát egyengettük.

A maradék tormát egy kinyomó segítségével a sonka széleire nyomom, majd paradicsomszeletekkel díszítem, egy kis aszpikkal megkenem.

Neked ajánljuk