Tormás csülök

Tormás csülök

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db csülök
  • 10 dkg reszelt ecetes torma
  • 2 db tojássárgája
  • 0,5 dl olaj
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg sárgarépa
  • törött fehérbors

Elkészítés:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a csülköket, majd tegyük fel főni hideg, sós vízben! Főzzük puhára!

Ha megpuhult, vegyük ki a léből, majd vágjuk fel a csonthoz közelebbi oldalon! Emeljük ki a csontot!

Reszeljük bele az ecetes tormába az almát és a répát! Rakjuk bele a tojássárgákat, sót, borsot, majd a tölteléket osszuk el arányosan a 2 csülökbe!

Kössük át kötőzsineggel, majd tegyük kiolajozott, tűzálló tálba! Kenjük meg a maradék olajjal, majd süssük meg előmelegített sütőben!

Kihűlés után kivesszük a zsineget, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk.

Neked ajánljuk