Tormaleveles töltike

Tormaleveles töltike
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g füstölt sonka
  • 2 evőkanál olaj
  • 100 g csirkemell kocka (vagy darált hús)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 100 g nagyobb szemű kukoricadara
  • bors
  • pirospaprika
  • 2-3 fokhagymagerezd
  • tormalevelek
  • kevés ecet vagy paradicsomlé
  • 200 g füstölt sonka
  • 2 evőkanál olaj
  • 100 g csirkemell kocka
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 100 g nagyobb szemű kukoricadara
  • bors
  • pirospaprika
  • 2-3 db fokhagymagerezd
  • tormalevelek
  • kevés ecet vagy paradicsomlé

Elkészítés:

A füstölt sonka felét felkockázzuk és az olajban picire elősütjük. Hozzáadjuk a csirkemell kockát, majd, ha puha kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítunk egy kisebb kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk kukoricadarát. Hozzákeverjük sonka- és csirkemell kockákat, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával, összezúzott fokhagymával ízesítjük.

A tormalevelek vastagabb gerezdjeit kivágjuk, és ecetes sós vízben puhára pároljuk (vagy lefedve mikróban – 5 perc). Megtöltjük őket, a lábas aljára kevés füstölt szalonna kerül, rá a töltike, felengedjük a vízzel, amihez ízlés szerint kevés ecetet, vagy paradicsomlevet adunk hozzá. (Én paradicsomlével készítettem), és puhára főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti