Tormakrémmel töltött profiterol

Tormakrémmel töltött profiterol

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

kb. 20 db profiterolhoz:

  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 6 ml tej
  • 6 ml víz
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 db tojás (közepes)

a tormakrémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2-3 evőkanál torma (üveges csemege)
  • 1/2 citrom leve
  • cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors
  • snidling (ízlés szerint)
  • 1 dl habtejszín

a tálaláshoz:

  • 10 dkg füstölt lazac

Elkészítés:

A tejet összekeverjük a vízzel és a sóval, hozzáadjuk a vajat, majd kevergetve forráspontig melegítjük. Ezután a tűzről levesszük, hozzákeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre, és kevergetve pár percig pirítjuk.

Ezután a tűzről levesszük, majd éppen csak langyosra hűtjük a tésztát. Ezután egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd robotgéppel mindegyikkel simára keverjük.

Bevizezett kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, majd egymástól távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. (Sütés közben nőni fognak, ezért hagyjunk elegendő távolságot közöttük!)

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ezután elzárjuk a sütőt, majd még pár percig a meleg sütőben hagyjuk a fánkokat. Ezután kivesszük, és mielőtt megtöltenénk, egészen kihűtjük.

A mascarponét simára keverjük a tormával, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, hozzácsepegtetjük a citromlevet, és ízlés szerint cukrot vagy édesítőszert, és apróra vágott snidlinget keverünk bele.

A habtejszínt kemény habbá verjük fel, majd apránként hozzákeverjük a tormás-mascarponéhoz. (Keverés közben kóstoljuk meg, mert lehet, hogy nem kell bele az összes hab.)

Ezután a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt a fánkocskák tetejét levágjuk, majd a tormakrémmel megtöltjük. Ezután egy kis szelet füstölt lazacot teszünk rá, majd visszatesszük a tetejére a levágott tésztakalapot, és úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk