Töpörtyűs linzer

Töpörtyűs linzer

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg zsírzacc
  • 1 tojás
  • 12 dkg barna nádcukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl tej
  • 60 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt zöld kardamommag
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

a zsírzacchoz:

  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg töpörtyű nagyon finomra aprítva, darálva

a töltelékhez:

  • 30 dkg csipkelekvár
  • 5 dkg vágott dió

a tészta kenéséhez:

  • 1 db felvert tojás

Elkészítés:

A zsírzacchoz a töpörtyűt és a zsírt összekeverjük. Ehhez adjuk a tészta többi hozzávalóját, a dagasztógép táljában kidolgozzuk a tésztát. Könnyű állagúnak kell lennie. Ezután kettéosztjuk, és két 30x30 cm-es lapot nyújtunk belőle.

Az alsó tésztára (amit kicsit vastagabbra nyújtunk), kenjük a lekvárt, és megszórjuk durvára vágott dióval. A másik tésztát is kinyújtjuk, és befedjük vele, majd eligazítjuk rajta. Megkenjük tojással, és megszórjuk a tetejét is vágott dióval.

160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt megsütjük. Melegen nagyon finom!

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk