Tönkölykenyér élesztő nélkül

Tönkölykenyér élesztő nélkül

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál fűszerkeverék
  • 1 evőkanál pattogatott amarántmag
  • 50 dkg teljes kiőrlésű tönköklyliszt
  • 1 evőkanál búzasikér
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 4 dl víz
  • 1 csomag foszfátmentes sütőpor

Elkészítés:

Összekeverjük a sikért, a lisztet, a sütőport, a kenyérfűszert, a sót, az amarántmagot, a vizet és az olajat, és alaposan összegyúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe formázzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.

Sütés előtt bevágjuk a tészta tetejét.

Aki a tömörebb szerkezetű kenyeret szereti, az tegyen 2 evőkanál olaj helyett 8 evőkanál olajat a tésztába.

Hasonló receptek