Tönkölykenyér élesztő nélkül

Tönkölykenyér élesztő nélkül
Elkészítési idő
3,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 teáskanál fűszerkeverék
  • 1 evőkanál pattogatott amarántmag
  • 50 dkg teljes kiőrlésű tönköklyliszt
  • 1 evőkanál búzasikér
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 4 dl víz
  • 1 csomag foszfátmentes sütőpor
  • 2 teáskanál fűszerkeverék
  • 1 evőkanál pattogatott amarántmag
  • 50 dkg teljes kiőrlésű tönköklyliszt
  • 1 evőkanál búzasikér
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 4 dl víz
  • 1 csomag foszfátmentes sütőpor

Elkészítés:

Összekeverjük a sikért, a lisztet, a sütőport, a kenyérfűszert, a sót, az amarántmagot, a vizet és az olajat, és alaposan összegyúrjuk.


Sütőpapírral bélelt tepsibe formázzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.

Sütés előtt bevágjuk a tészta tetejét.

Aki a tömörebb szerkezetű kenyeret szereti, az tegyen 2 evőkanál olaj helyett 8 evőkanál olajat a tésztába.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Petya29 küldte. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti