Tönkölybúzás kifli

Tönkölybúzás kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db-hoz:
  • 240 g tönkölybúza liszt
  • 100 g világos rozsliszt (lehet fehér liszt)
  • 2,5 teáskanál só
  • 1/2 kocka élesztő
  • 240 ml meleg tej
  • 20 g meleg margarin
  • magvak (opcionális)
  • 240 g tönkölybúza liszt
  • 100 g világos rozsliszt (lehet fehér liszt)
  • 2,5 teáskanál
  • 1/2 kocka élesztő
  • 240 ml meleg tej
  • 20 g meleg margarin
  • magvak

Elkészítés:

A meleg tejben megfuttatjuk az élesztőt, és a liszthez adjuk. Összekeverjük, majd a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk. Pihentetjük.

A megkelt tésztát 6 darabba vágjuk, oválisra nyújtjuk, és kifli alakra sodorjuk. A tetejét megspricceljük vízzel, és ízlés szerint megszórjuk magvakkal. Ismét pihentetjük.

200 C fokra előmelegített sütőbe (gőzös) tesszük és szép pirosra sütjük kb. 20-25 perc alatt.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!