Tonhalas spagetti

Tonhalas spagetti

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 750 g spagetti tészta
  • 3 db szardella
  • 90 g tonhalkonzerv
  • 1 kg paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál oregánó (friss)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

Egy nagyobb szószos lábosban melegítsünk olívaolajat, és süssük át benne a fokhagymát. Ha már szép aranybarna, kivesszük.

A szardellafilét apróra vágjuk. A serpenyőbe tesszük, és 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a durvára vágott paradicsomot, kb. 8 percen át főzzük, majd hozzáadjuk a tonhalat, amelyet előzőleg villával vagy kézzel kicsit szétnyomkodtunk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót.

Közben bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Ha kész a tészta, leszűrjük, elzárjuk a szósz alatt a gázt. Összekeverjük és azonnal tálaljuk.

Neked ajánljuk