Hozzávalók:
  • 50 dkg spagetti
  • 1 hagyma
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • facsart citromlé
  • 1 marék bazsalikom
  • 1 doboz aprított tonhal
  • tengeri só
  • bors
  • olívaolaj
  • 50 dkg spagetti
  • 1 hagyma
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 citrom
  • 1 marék bazsalikom
  • 1 doboz aprított tonhal
  • tengeri só
  • bors
  • olívaolaj

Tonhalas spagetti

Elkészítési idő
4,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük.

A hagymát apró kockákra vágjuk, és pici sóval üvegesre dinszteljük annyi olajon, hogy ne égjen le. Ha kész, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és borsozuk. Kicsit rotyogni hagyjuk, majd belerakjuk a friss bazsalikom felét, és a tonhalat. Ezután facsarunk bele egy kis citromlevet.

Kis lángon kb. 10 percig rotyogtatjuk, a végén pedig hozzáadjuk a megmaradt bazsalikomot, és lehúzzuk a tűzről.

A tésztát leszűrjük, és a tonhalas szósszal tálaljuk.