Hozzávalók:
  • 3 tonhal konzerv
  • olívaolaj
  • 1 szál újhagyma
  • 1/2 zöldpaprika
  • 1 hámozott paradicsom
  • 2 paradicsompüré
  • oregano
  • bazsalikom
  • sajt
  • spagetti tészta
  • 3 tonhal konzerv
  • olívaolaj
  • 1 szál újhagyma
  • 1/2 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 paradicsompüré
  • oregano
  • bazsalikom
  • sajt
  • spagetti tészta

Tonhalas-paradicsomos tészta

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Az újhagymát az olívaolajon megpároljuk, majd ha már üveges, akkor hozzáadjuk a tonhalat aprítva, a hámozott paradicsomot szintén darabolva, a paradicsompürét, majd ha rottyant, rászórjuk a fűszereket.

Mindenki ízlése szerint fűszerezze, ha a paradicsomtól kissé savanykás lesz, ne féljünk kis cukrot rászórni, nem fogja elrontani. Majd a kifőzött tésztára tálaljuk a szószt, és még forrón hintsük meg reszelt sajttal.

Tipp: Ha a halkonzerv olajos, akkor a saját olaján lehet párolni. Nagyon laktató tészta, aki szereti a halat, annak nagyon fog ízleni. Ha marad a szószból, érdemes piritósra kenve elfogyasztani.