Tonhalas-paradicsomos tészta

Tonhalas-paradicsomos tészta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 15 dkg penne tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl sűrített paradicsom
  • 1 dl víz csipet cukor
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 6-8 levél friss bazsalikom
  • őrölt színes bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db tonhalkonzerv (sós lében) 
  • 15 dkg penne tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl sűrített paradicsom
  • 1 dl víz csipet cukor
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 6-8 levél friss bazsalikom
  • őrölt színes bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db tonhalkonzerv (sós lében) 

Elkészítés:

A vöröshagymát és a friss bazsalikomlevelet apróra vágjuk. A sűrített paradicsomot simára keverjük a vízzel. Egy edényben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Amikor már kellően üveges, hozzányomjuk az egyik fokhagymagerezdet, összekeverjük, majd felöntjük a paradicsomlével. Ezután megszórjuk egy csipet cukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szárított és az apróra vágott friss bazsalikomot, az egészben hagyott fokhagymagerezdet, majd néha megkeverve kb. 20 percig főzzük.

Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük.

A közben elkészült paradicsomos szószból az egész fokhagymagerezdet vegyük ki, majd botmixerrel pépesítjük. Ezután ráöntjük a tésztára, majd alaposan összeforgatjuk. Végül hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett tonhalat, majd óvatosan, hogy a halhús kevésbé törjön, összeforgatjuk.

Tálaláskor tányérra szedjük az elkészült tésztát, majd friss bazsalikommal megszórva kínáljuk. 

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!