Tonhalas-kukoricás frittata

Tonhalas-kukoricás frittata
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg burgonya (meghámozva, 1 cm-es darabokra vágva)
  • 5 tojás, enyhén felverve
  • 125 ml tej
  • 42 dkg tonhal
  • 1 kis doboz kukorica (kb. 25 dkg)
  • 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
  • 8 dkg feta sajt
  • 40 g finomra reszelt parmezán
  • bors
  • a tálaláshoz:
  • lime
  • saláta levelek
  • 25 dkg burgonya
  • 5 db tojás
  • 125 ml tej
  • 42 dkg tonhal
  • 1 kis doboz kukorica
  • 2 evőkanál metélőhagyma
  • 8 dkg feta sajt
  • 40 g parmezán
  • bors
  • lime
  • salátalevelek

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Közben a megtisztított burgonyát sós vízben feltesszük főni. Egy muffin sütő 8 mélyedésébe papír kapszlikat teszünk.

Közben az enyhén felvert tojást összekeverjük a tejjel, a villával apró darabokra nyomkodott tonhallal, a kukoricával (lé nélkül), a metélőhagymával és a kis darabokra vágott fetával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a megfőtt, leszűrt burgonyát is és óvatosan összekeverjük.

A masszát egyenletesen elosztjuk a 8 papír kapszliba, meghintjük a parmezánnal, forró sütőbe toljuk és 18 perc alatt megsütjük (amíg a teteje aranysárga nem lesz).

Lime-mal megcsöpögtetett salátával tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti