Tonhalas kosárkák

Tonhalas kosárkák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 darabhoz
  • 2 doboz (kb. 35 dkg) olajos tonhal, konzerv
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojássárgája
  • 2 szál zöldhagyma
  • 8 darabhoz
  • 2 doboz (kb. 35 dkg) olajos tonhal, konzerv
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojássárgája
  • 2 szál zöldhagyma

Elkészítés:

A tonhalat alaposan lecsepegtetjük és villával szétnyomkodjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy sütőlemezt beborítunk sütőpapírral. A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A leveles tésztát a rajta lévő papírral kiterítjük, kissé kinyújtjuk, 8 egyenlő részre (lehet kerek vagy négyszögletes) vágjuk és a tepsire helyezzük. A széleit felhajtjuk, hogy a tésztának majd pereme legyen. Megkenjük tejföllel, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a hagymát, a tonhalat, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tészta széleit megkenjük a tojássárgájával. Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Közben a zöldhagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk és a kész tésztakosárkákat megszórjuk vele. Frissen tálaljuk. Ízlés szerint kínálhatunk még hozzá tejfölt.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti