Tonhalas kerék tészta

Tonhalas kerék tészta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz tonhalkonzerv (150 g)
  • 1 doboz hámozott darabolt paradicsom (400 g)
  • 1 marék fekete olajbogyó (magozott)
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 30 dkg kerék tészta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 szál friss bazsalikom
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz tonhalkonzerv (150 g)
  • 1 doboz hámozott darabolt paradicsom (400 g)
  • 1 marék fekete olajbogyó (magozott)
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 30 dkg kerék tészta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 szál friss bazsalikom

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és az olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhalat és a paradicsomot, és kb. 10 percig rotyogtatjuk, míg a szósz kissé besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük az olaj- és a kapribogyót.

Közben a tésztát al dentére főzzük a csomagon lévő utasítás szerint, majd leszűrjük és összekeverjük a szósszal.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Olajjal vékonyan kikenünk egy sütőtálat, beleborítjuk a tésztát, reszelt sajtot szórunk rá, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Friss bazsalikommal tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti