Tonhal steak vöröslencse ágyon

Tonhal steak vöröslencse ágyon

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 120 g tonhal filé
  • 1 kávéskanál olaj
  • 1 kávéskanál citromlé
  • reszelt citrom
  • bors
  • 40 g vörös lencse
  • 150 ml zöldséglé (kockából)
  • tárkonyzöld
  • 1 evőkanál snidling
  • bors

Elkészítés:

A tonhalat az olajban citromlével, a citrom reszelt héjával sóval és borssal marináljuk. (2-3 óráig a sós, fűszeres pácban lefedve állni hagyjuk).

A sütőt (vagy grillsütőt) előmelegítjük. A vörös lencsét a zöldséglében az aprított tárkonylevéllel 10-15 perc alatt puhára főzzük, lecsöpögtetjük, majd a finomra vágott snidlinggel, sóval, borssal, citromlével összekeverjük.

A marinált halat olajjal megkent rácson 10-12 percig grillezzük, majd a lencsével körítjük.

Neked ajánljuk