Tom yum - kókusztejes thai csirkeleves

Tom yum - kókusztejes thai csirkeleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell
  • 8 dkg rizstészta
  • 4 lime levél
  • 4 dl kókusztej
  • 3 dl csirkeleves
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 színes paprika
  • 2 gerezd fokhagyma1 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 szál thai citromfű
  • 1 db thai chili
  • 1 dkg galangal gyökér
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1/4 fej káposzta
  • korianderlevél
  • 40 dkg csirkemell
  • 8 dkg rizstészta
  • 4 lime levél
  • 4 dl kókusztej
  • 3 dl csirkeleves
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 színes paprika
  • 2 gerezd fokhagyma1 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 szál thai citromfű
  • 1 db thai chili
  • 1 dkg galangal gyökér
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1/4 fej káposzta
  • korianderlevél

Elkészítés:

Csíkokra vagdalom a csirkehúst, letisztítom a zöldségeket, majd azokat is vékonyra felszeletelem.

Forró olajjal pirítom a csirkehúst, beleszórom a fűszereket (chili, galangal gyökér, citromfűszál), majd megöntözöm a szójaszósszal, rizsecettel és a halszósszal. Jól összekeverem, majd beleteszem a zöldségeket.

Hozzáöntöm a csirkelevest, majd az egészet forralom két-három percen át.

Beleöntöm a kókusztejet, majd az öt percre beáztatott üvegtésztát felvagdalom és beleszórom a levesbe.

Forralom a levest, beleszórom az aprózott koriandert, végül tálalom.