Töltött zsemle besamel mártással

Töltött zsemle besamel mártással

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 db zsemle
  • 1 doboz (kék színű) gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj (vénusz vagy olívaolaj)
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • sajt

a besamel mártáshoz:

  • langyos tej
  • olaj vagy rama
  • vaj
  • bors
  • liszt

Elkészítés:

A zsemléket kettévágjuk, a belsejüket kiszedjük, a gombát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A megtisztított, finomra vágott hagymát a felhevített olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk és a bazsalikomot is hozzáadjuk. Fűszerezni tetszés szerint lehet.

Amikor a gomba töltelék elkészült, következik a besamel mártást. Amikor kész van a gombás töltelék, és a mártás, akkor a zsemléket megtöltjük a gombával, rátesszük a mártást és a legvégén megszórjuk sajttal és 15 perc alatt megsütjük. Gyors és egyszerű kiadós étel.

A receptet Csömör Szilvia küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk