Töltött zsemle

Töltött zsemle
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 db szikkadt rozsos zsemle
  • 7-8 dl tej
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg bacon (kockázott)
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1-2 újhagyma
  • 2 db közepes méretű csemegeuborka
  • 8 db szikkadt rozsos zsemle
  • 7-8 dl tej
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg bacon (kockázott)
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1-2 db újhagyma
  • 2 db közepes méretű csemegeuborka

Elkészítés:

A zsemlék tetejét levágjuk (minél vékonyabb kalapkát vágunk, annál magasabb marad a zsemle, annál könnyebb megtölteni).

A zsemlék belsejét kiszedjük. A zsemlék kikapart belsejét meglocsoljuk kevés tejjel, a külsejét tejben kissé megforgatjuk. (Csak annyira, hogy nedves legyen kissé, de ne ázzon szét.) A többi hozzávalót – kolbász, füstölt sajt, csemegeuborka – kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk és mindezeket a kockázott baconnel és a zsemle kikapart belsejével egy tálban összekeverjük.

A masszával megtöltjük a zsemléket, majd sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!