Elkészítés:
A zsemlék tetejét levágjuk (minél vékonyabb kalapkát vágunk, annál magasabb marad a zsemle, annál könnyebb megtölteni).
A zsemlék belsejét kiszedjük. A zsemlék kikapart belsejét meglocsoljuk kevés tejjel, a külsejét tejben kissé megforgatjuk. (Csak annyira, hogy nedves legyen kissé, de ne ázzon szét.) A többi hozzávalót – kolbász, füstölt sajt, csemegeuborka – kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk és mindezeket a kockázott baconnel és a zsemle kikapart belsejével egy tálban összekeverjük.
A masszával megtöltjük a zsemléket, majd sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti