Töltött túrópalacsinta

Töltött túrópalacsinta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg sovány tehéntúró
  • 9 dkg liszt
  • 4 evőkanál tej
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • csipet só
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld

a töltelékhez:

  • 1/2 közepes vöröshagyma
  • 10-15 dkg parasztkolbász vagy gyulai kolbász
  • 10-15 dkg cukkini vagy kígyóuborka
  • 1/2-1/2 piros és sárga kaliforniai paprika
  • 1-1,5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 húsleves kocka
  • kb. 0,8-1 dl víz

Elkészítés:

A palacsinta tészta hozzávalóit simára keverjük, majd beleszórjuk az aprított petrezselyemzöldet, és 30 percig állni hagyjuk, hogy a liszt megduzzadjon. Eközben elkészítjük a tölteléket.

A hagymát vékony szeletekre, a kolbászt apró kockákra vágjuk és a zsiradékon rövid ideig sütjük. Hozzátesszük a kockára vágott paprikát, cukkinit, kissé sütjük, majd kevés vízzel felöntjük, beletesszük a leveskockát is és a ragut puhára pároljuk. Szükség esetén még adunk hozzá vizet, majd a liszttel besűrítjük.

Sózzuk, borsozzuk (a kolbásztól, leveskockától eléggé sós és fűszeres). A kisütött (kb. 5-6 db normál nagyságú) palacsinták egyik szélére rakunk a töltelékből, majd feltekerjük. Előmelegített tányéron tálaljuk.

A receptet dr. Gondek Károlyné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk