Töltött tojástekercs

Töltött tojástekercs
Elkészítési idő
4,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 csapott evőkanál liszt
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg sajt
  • szárított petrezselyem
  • olaj
  • bors
  • 8 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg sajt
  • petrezselyem
  • olaj
  • bors

Elkészítés:

A tojásokat egy nagy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet. Ezeket csomómentesre kavarjuk és sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

A sütőbe egy kevés olajjal kikent tepsit helyezünk és felmelegítünk. Amikor már forró a tepsi, akkor kivesszük és beleöntjük a „tésztát”. Ezután alacsony hőfokon 10 percig sütjük.

Ameddig sül, apró kockákra vágjuk a hagymát és a sonkát, a sajtot pedig lereszeljük. Amikor megsült a tojás, kivesszük a sütőből és gyorsan rászórjuk a hagymát, sonkát, sajtot és szorosan feltekerjük.

A kész tekercset hagyjuk kihűlni. Ezután felszeletelve tálaljuk.