Töltött tojás teriyaki szósszal

Töltött tojás teriyaki szósszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db főtt tojás
  • 2 kiskanál teriyaki szósz
  • frissen őrölt bors
  • kevés friss spenót
  • újhagyma zöld
  • 2 kanál tejföl
  • őrölt pirospaprika
  • 3 db főtt tojás
  • 2 kiskanál teriyaki szósz
  • frissen őrölt bors
  • kevés spenót
  • újhagyma öld
  • 2 kanál tejföl
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés:

Kétféle tölteléket készítettem a tojásokhoz. Mindkettő alapja a tojások sárgája volt, de különféle ízesítéssel. Az elsőhöz két kanál tejföllel, kevés őrölt pirospaprikával, sóval, frissen őrölt borssal ízesítettem a tojás sárgáját, villával jól összetörtem, majd cukrászfecskendővel visszatöltöttem a tojás fehérjébe.

A másikféle tölteléket spenóttal, újhagyma zöld szárával, teriyakival, sóval, borssal ízesítettem. A spenótot, és az újhagyma zöldjét pár másodpercig forró vízben balnsíroztam, majd azonnal jeges vízbe szedtem át. Így a szép zöld színét megőrizte, és kellően ki is hűlt a további feldolgozáshoz a töltelék zöld része. Nagyon apróra daraboltam, hozzákevertem a főtt tojás sárgájához, sóztam, borsoztam, és ehhez is hozzáadtam egy kis kanál teriyaki szószt. Villával összetörtem, és visszatöltöttem a tojásfehérjékbe.

Megjegyzés:

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!