Töltött szalagos fánk

Töltött szalagos fánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 marék cukor
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 teáskanál rum
  • 30 dkg sárgabarack dzsem
  • 2 evőkanál porcukor
  • 4 dl olaj
  • csoki öntett
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 marék cukor
  • 3 dkg élesztő
  • csipet
  • 3 db tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 teáskanál rum
  • 30 dkg sárgabarack dzsem
  • 2 evőkanál porcukor
  • 4 dl olaj
  • csokiöntett

Elkészítés:

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, belerakjuk a tojások sárgáját, az olvasztott vajat, a rumot, a csipet sót, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Jól kidagasztjuk vagy inkább felverjük, hogy jó hólyagos legyen a tészta. A tetejét meg lisztezzük, egy konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelesztjük.

Ha megkelt átgyúrjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Konyharuhával letakarjuk, 15 percig újra kelesztjük. Az olajat felmelegítjük (de ne túl forróra, mert akkor hirtelen sül a fánk és nyers marad a belseje).

Az első oldalát fedő alatt sütjük, majd ha megfordítjuk, akkor már nélküle. Papírtörlőre kiszedjük.

A sárgabarack dzsemet egy kemény csövű habkinyomóba tesszük, megszúrjuk vele a fánkok alját, és töltünk bele a lekvárból.

A tetejét megszórjuk porcukorral és csokiöntettel.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!