Töltött sült alma

Töltött sült alma
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db alma
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 4 db vajkarammella
  • 5 dkg dióbél
  • a szóráshoz:
  • porcukros fahéj
  • 4 db alma
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 4 db vajkarammella
  • 5 dkg dióbél
  • porcukros fahéj

Elkészítés:

Az almák tetejét levágjuk, majd óvatosan kivágjuk a magházát. (Figyeljünk, hogy az almák alját nehogy kivágjuk.)

A dióbelet apróra vágjuk és egy edénybe tesszük. A vajkaramellát durvára vágjuk és a dióhoz adjuk. A lekvárt szintén az edénybe tesszük. Összekeverjük a hozzávalókat és az almák belsejébe töltjük.

Az almákat szilikonos lappal bélelt, magas falú tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe helyezzük. Az almákat kb. 10 percig közepesen lángon készre sütjük.

Az sült almákat fahéjas porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti