Töltött sonka

Töltött sonka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db főtt füstölt kötözött sonka
  • *
  • a töltelékhez:
  • 2 szál zellerszár
  • 2 db újhagyma
  • 1 db sárga vagy piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg bacon
  • *
  • a mázhoz:
  • Fél dl olívaolaj
  • 2 ek balzsamecetkrém
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 db főtt füstölt kötözött sonka
  • 2 szál zellerszár
  • 2 db újhagyma
  • 1 db sárga vagy piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg bacon
  • Fél dl olívaolaj
  • 2 ek balzsamecetkrém
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 3 db szegfűszeg

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A bacont csíkokra vágjuk, megpirítjuk. A sonkát kettévágjuk, belsejét kissé kikaparjuk-kivágjuk, hogy üreges legyen.

A zöldségeket beletöltjük a sonka közepébe, rászórjuk a sült bacon kockákat is. Kötöző vagy erősebb cérna segítségével összeerősítjük a két fél töltött sonkát.

A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A máz hozzávalóit kikeverjük, és bekenjük vele a sonkát. A sütőben kb. egy órát sütjük. Salátával tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti