Töltött sertésszelet Csáky módra

Töltött sertésszelet Csáky módra

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 szelet sertéshús
  • 4 dl tejföl
  • 4 evőkanál lecsó
  • 1 evőkanál mustár
  • 5 db tojás
  • 3 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 db erős paprika
  • kevés kolozsvári szalonna
  • fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • olaj
  • liszt

Elkészítés:

A vékonyra vágott sertéshúst kicsit átklopfoljuk, majd megszórjuk őrölt köménnyel és sóval.

A lecsót elkészítjük egyelőre a tojás nélkül (a listából a hozzávalók: paprika, erős paprika, paradicsom, vöröshagyma, szalonna, olaj, só, bors), majd mikor puhára főtt, 4 evőkanálnyival kiveszünk belőle - ezt használjuk fel a későbbiekben a szafthoz. A maradékhoz hozzáadjuk a felvert tojásokat, és addig sütjük, míg teljesen száraz nem lesz. Ez lesz a töltelékünk.

A hússzeletek felére rápakoljuk a tojásos lecsót, majd ráhajtunk egy másik szeletet. A két hosszabbik oldalát áttűzzük fogpiszkáló vagy hústű segítségével, majd liszttel megszórjuk és kevés forró olajjal átpirítjuk mindkét oldalon.

Ezt követően megsózzuk, 3 dl vizet aláöntünk, a maradék 4 evőkanál lecsót hozzáadva pedig nagyjából fél óráig pároljuk fedő alatt, míg puha nem lesz.

Mustárral és fűszerpaprikával ízesítjük, majd a tejföl segítségével csomómentesre kevert liszttel behabarjuk, és forralunk rajta egyet.

Nokedlivel és gombás párolt rizzsel egyaránt lehet tálalni.

Hasonló receptek