Töltött sertéskaraj sütőtökkel

Töltött sertéskaraj sütőtökkel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csontozott sertéskaraj
  • 20 dkg sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg májkrém
  • 1 db tojássárga
  • 4 ek. olaj
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 mk. majoránna

Elkészítés:

A kettévágott karajt kissé kiklopfolom, sózom, borsozom.

A felezett sütőtök magjait kiszedem és 35-40 percet sütöm 200 fokon.

1 ek. olajon dinsztelem az aprított vörös- és fokhagymát, majd hagyom kihűlni.

A sütőtök húsát áttöröm, a hagymával, májkrémmel, tojássárgával, morzsával, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel keverem.

A húsokat megtöltve ezzel, felgyöngyölöm őket és megtűzöm.

A maradék olajon, nagy lángon megpirítom.

Sütőedénybe téve, kis vizet aláöntve sütöm fólia alatt 45 percet, 200 fokon, majd fólia nélkül pirítom 10 percet.

Neked ajánljuk