Töltött sertéskaraj ribizlis dresszinggel

Töltött sertéskaraj ribizlis dresszinggel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 20 dkg zöldfűszeres camembert
  • 20 dkg szeletelt mandula
  • 2 db tojás
  • liszt
  • bors

A körethez:

  • 40 dkg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem

A ribizlimártáshoz:

  • 20 dkg ribizli
  • 5 dkg vaj
  • csillagánizs
  • fahéj
  • cukor
  • bors

Elkészítés:

A felszelt húsokat bevágom, hogy tölteni lehessen és besózom.

Felszelem a sajtot 8 felé és mindegyik húst megtöltöm, majd megtűzöm.

Beleforgatom őket lisztbe, felvert tojásba, mandulába.

4 ek. olajon kisütöm a szeletek mindkét felét.

A krumplit félkészre főzöm és tepsibe teszem sózva, borsozva, vajdarabokkal, végül morzsával és finomra aprított petrezselyemmel hintem.

Légkeverésen, 185 fokon készre sütöm.

A mártásnak összevegyítem a ribizliszemeket, vajat, cukrot és felforralom közben citromlével, vörösborral, sóval, borssal, fahéjjal, ánizzsal ízesítve.

A burgonyával és a ribizlimártással tálalom a karajszeleteket.

Neked ajánljuk