Töltött sárgarépa

Töltött sárgarépa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 5 dkg margarin
  • 30 dkg darált csirke- vagy pulykamell
  • 2 csemege uborka
  • 4 dl tejföl
  • bors
  • kb. 1 evőkanál ecet
  • csipetnyi őrölt kömény
  • 1 kis csokor kapor
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 5 dkg margarin
  • 30 dkg darált csirke- vagy pulykamell
  • 2 csemege uborka
  • 4 dl tejföl
  • bors
  • 1 evőkanál ecet
  • csipetnyi őrölt kömény
  • 1 kis csokor kapor

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. Belsejüket karalábévájóval vagy kiskanállal kivájjuk és lobogva forró, enyhén sós, ecetes vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, a répákat belefektetjük, a kivájt forgácsokkal körül rakjuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a margarinon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és készre pároljuk. Megsózzuk, borssal és köménnyel fűszerezzük.

A csemegeuborkát apró kockára vágjuk, a kaprot felaprítjuk és a húshoz adjuk. 2,5 dl tejfölt ráöntünk és jól összekeverjük. Ha összesűrűsödött levesszük a tűzről és a répákat púposan megtöltjük, tejföllel meglocsoljuk. A tetejére margarindarabkákat morzsolunk és forró sütőben megsütjük

Megjegyzés:

A receptet Cseh Borbála küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti