Töltött pulykamellgöngyöleg

Töltött pulykamellgöngyöleg

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • 15 dkg főtt füstölt sonka,
  • 5 dkg juhtúró
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 ek. reszelt torma
  • pástétomfűszer
  • őrölt fehér bors

A bundához:

  • 2 tojás
  • 3 ek. liszt
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 2 ek. darált mandula
  • olaj.

Elkészítés:

Ledaráljuk a főtt sonkát, vöröshagymát, majd összekeverjük a juhtúróval, tojással, reszelt tormával és fűsszerekkel. Kiklopfoljuk enyhén a szelet pulykamelleket. A zsemlemorzsát, pedig darált mandulával keverjük össze. A húst megsózzuk és bekenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, hústűvel megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba, illetve a mandulás morzsába beleforgatjuk, aztán forró, bő olajban kisütjük, kis lángon.Kivéve, lecsöpögtetjük, majd felszeleteljük a húst.Tálalhatjuk mazsolás-kukoricás rizzsel.

Neked ajánljuk