Töltött pizzás pogácsa

Töltött pizzás pogácsa

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 dkg friss élesztő
  • 125 ml langyos víz
  • ½ dl olívaolaj

a töltelékhez:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 szál jó minőségű kolbász
  • 5 db koktél paradicsom
  • 1 db paprika
  • 3 kocka sajt

a pogácsák lekenéséhez:

  • 1 kisebb tojás

a pogácsa szórásához:

  • oregánó (ízlés szerint)

Elkészítés:

A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk. A tésztából cipót formálunk. Egy-egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).

A tésztát lisztezett munkalapra tesszük, kinyújtjuk, és nagy méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Egy pohár talpával a közepét jól benyomjuk.

A sajtot lereszeljük. A kolbászt karikákra, a paradicsomot, paprikát szeletekre vágjuk. A pogácsa „fészekbe” először reszelt sajtot teszünk, majd elosztjuk rajta a többi hozzávalót. A tészta széleit felvert tojással lekenjük, oregánóval megszórjuk.

210 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt szép arany barnára sütjük.

Ebből a mennyiségből 5 nagy töltött pogácsa sült ki, ami 2 főre bőven elég volt. Nagyobb család duplázza vagy triplázza az adagot!

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk