Töltött patisszon (csillagtök) csőben sütve

Töltött patisszon (csillagtök) csőben sütve
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2-3 db kisebb patisszon
  • 30 dkg darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 10 dkg trappista sajt (reszelve)
  • 2 dl tejföl
  • 2 egész tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál olaj
  • patisszon
  • 30 dkg darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 10 dkg trappista sajt (reszelve)
  • 2 dl tejföl
  • 2 egész tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tököket kettévágjuk, a magját kikaparjuk, a húsából is vágunk, megvékonyítjuk, hogy több töltelék férjen bele. Talpat vágunk nekik, hogy egyenesen álljanak.

Az olajon csipet sóval megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd rádobjuk a fokhagymát, rárakjuk a darált húst és együtt tovább pároljuk. Végezetül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a csillag tökök kivájt, kockára vágott húsát, rövid ideig még pároljuk, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük. Megszórjuk piros paprikával, lehúzzuk a tűzről, beleütünk egy tojást és elkeverjük.

Veszünk egy tepsit, alufóliával kibéleljük. Megkenjük olajjal a csillag tököket, majd egyenként megtöltjük a zöldséges húsos töltelékkel. Ha marad a töltelékből muffin formába tesszük és együtt sütjük meg. Megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal, majd a tojással kikevert tejföllel megkenjük a tetejüket. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 45 percre, és addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje. Kicsit pihentetjük még és melegen tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti