Töltött paprika

Töltött paprika

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 db paprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 20 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db zellergumó
  • 40 dkg paradicsompüré
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • őrölt bors
  • 1 dl étolaj
  • 3 evőkanál liszt
  • cukor

Elkészítés:

A darált húst összekeverem a főtt rizzsel, a tojással, az apróra vágott hagymával, 1 evőkanál pirospaprikával, sóval és a borssal. A kicsumázott paprikákba töltöm a masszát.

Forró, sós vízben a zellerrel és a vöröshagymával együtt felteszem főni a töltött paprikákat. Alacsony lángon, fél óráig főzöm, majd kiszedem őket.

A megmaradt főzőlébe paradicsompürét keverek. Rántást készítek, pirospaprikát keverek bele, és berántom vele a paradicsomos levet, majd megcukrozom.

Visszarakom a paprikákat a paradicsomos lébe, és összerottyantom még egyszer.

Neked ajánljuk