Töltött paprika hagyományosan

Töltött paprika hagyományosan

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 db tv paprika
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl rizs
  • 1 db tojás
  • 2 tk. pirospaprika
  • bors

A mártáshoz:

  • 7 dl paradicsomlé
  • olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

A félig megfőtt rizst, darált húst, tojást, sót, borsot, reszelt hagymát, fokhagymát kikeverjük és a csumázott paprikákba töltjük.

Kissé sós, cukros vízben készre főzzük a paprikákat, majd paradicsomlével felöntjük.

Olajon világosra pirított, pirospaprikás liszttel sürítjük a mártást és átforralva készen is van.

Neked ajánljuk