Töltött paprika Anna konyhájából

Töltött paprika Anna konyhájából

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a paprikához:

  • 150 g rizs
  • 1 fej hagyma (kisebb)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g darált sertéshús
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál bors
  • 1 csapott teáskanál bazsalikom
  • csipetnyi oregánó
  • 1 csapott teáskanál pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 6 db nagyobb paprika
  • *

a paradicsommártáshoz:

  • 1 fej hagyma (kisebb)
  • 4 evőkanál olaj
  • 600 ml sűrített paradicsom
  • bors
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csapott teáskanál pirospaprika

Elkészítés:

A töltelékhez a rizst átöblítjük, és félkészre főzzük (azaz még egy nagyon kicsit harapható belül, de már majdnem kész), majd lefedve hűlni hagyjuk.

A darált húshoz hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, fűszerezzük majd egy tojást is elkeverünk benne és hozzáadjuk a rizst.

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, a magházukat eltávolítjuk, és szorosan, légmentesen megtöltjük őket.

A paradicsommártáshoz üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, majd felöntjük 500 ml vízzel. Megkóstoljuk, hogy elég ízes-e, majd mikor enyhén forr a mártás, óvatosan belehelyezzük a megtöltött paprikákat, és az edényt kicsit jobbra-balra megmozgatva eligazgatjuk őket. Fedő alatt, kis lángon 45 percig főzzük, amíg megpuhulnak a paprikák és a töltelék is tökéletesen elkészül.

Ahogy megfőttek a paprikák rántással sűrítsük be.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk