Hozzávalók:
  • 8 paprika
  • 1 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 8 dkg rizs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 ek. olaj
  • 40 dkg darált hús
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 l paradicsomlé
  • 1 kk. cukor
  • 3 ek. liszt
  • néhány szál petrezselyem
  • 8 paprika
  • 1 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 8 dkg rizs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 ek. olaj
  • 40 dkg darált hús
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 l paradicsomlé
  • 1 kk. cukor
  • 3 ek. liszt
  • néhány szál petrezselyem

Töltött paprika

Elkészítési idő
4,0 25 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Megmossuk, kicsumázzuk a paprikákat. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zellerzöldet leöblítjük.

A töltelékhez megdinszteljük a hagymát az olajon. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a pirospaprikát, a rizst, a tojást és az átzúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük és a paprikákba töltjük.

A paradicsomlevet a cukorral, egy kávéskanál sóval és a zellerzölddel felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, és félig lefedve puhára főzzük (kb. 30 perc).

A paprikákat óvatosan kiemeljük a paradicsomléből, a zellert kidobjuk. 2 dl hideg vizet a liszttel simára keverünk, a paradicsomhoz adjuk, majd 5 percig forraljuk. Visszatesszük a paradicsomlébe a paprikákat, kicsit összeforraljuk, ízlés szerint utánsózzuk, végül tálaláshoz petrezselyemmel díszítjük. Főtt burgonyát, tejfölt kínálhatunk hozzá.