Töltött padlizsán

Töltött padlizsán

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg paradicsom
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 80 dkg padlizsán
  • 30 dkg gomba
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl margarin
  • 2 db tojás
  • 10 dkg szójaliszt
  • 1 db hagyma
  • bors
  • kakukkfű

Elkészítés:

Elkészítés:

Mossuk meg a padlizsánokat, majd hámozzuk is meg! Hosszában félbevágjuk, belsejét kivájjuk. A kivájt padlizsánokat félig átsütjük, majd kivajazott tepsibe rakjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Vágjuk össze a padlizsán belsejét, a gombát és a hagymát! A hagymát vajon lefonnyasztjuk, hozzáadjuk a padlizsán- és gombavagdalékot. Pirítsuk tovább, és ha a leve elpárolgott, szórjunk rá szójalisztet! Keverjük el, majd engedjük fel annyi tejjel, amennyit fel tud venni! Így addig forraljuk, amíg el nem válik a serpenyő falától. Tegyük bele a tojásokat is gyors keverés mellett! Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.

Ezt a vagdalékot betöltjük az elősütött

padlizsánokba. Tetejére paradicsomkarikát és reszelt sajtot rakhatunk. Locsoljuk meg olvasztott vajjal, majd süssük meg közepes lángon!

Neked ajánljuk