Töltött padlizsán és paradicsom

Töltött padlizsán és paradicsom

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

3 személyre:

  • 3 padlizsán
  • 6 paradicsom
  • 35 dkg darált marhahús
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • bazsalikom
  • bors
  • zeller zöldje

Elkészítés:

A padlizsán egyik oldalát bevágjuk. Ezután sós vízben puhára főzzük.

Közben a darált húst megpirítjük. A paradicsomból kivesszük a belsejét, és a húshoz adjuk. Egy idő után az apróra vágott hagymát, zellert, zöldpaprikát is hozzáadjuk. Sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit kihűlni.

A padlizsánt a bevágásnál betöltjük a töltelékkel. A paradicsomot is megtöltjük. Forró olajba tesszük az így elkészült zöldségeket, és puhára pároljuk őket.

Neked ajánljuk