Töltött padlizsán bulgurral

Töltött padlizsán bulgurral
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A padlizsánhoz:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1,4 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 padlizsán
  • A bulgurhoz:
  • 1 csokor koriander
  • 1 csokor menta
  • 5 dkg zöld olívabogyó
  • 3 dkg szeletelt mandula
  • 1,5 evőkanál citromlé
  • 3 szál újhagyma
  • 15 dkg bulgur
  • 5 dkg mazsola
  • Valamint:
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1,4 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 db padlizsán
  • 1 csokor koriander
  • 1 csokor menta
  • 5 dkg zöld olívabogyó
  • 3 dkg szeletelt mandula
  • 1,5 evőkanál citromlé
  • 3 szál újhagyma
  • 15 dkg bulgur
  • 5 dkg mazsola
  • 2 dl görög joghurt

Elkészítés:



Mixeljük össze a fokhagymát, a köményt, a chilit, a koriandert, a citromhéjat, a fűszerpaprikát és fél teáskanál sót!
Adjuk hozzá az olaj 2/3 részét!

Vágjuk ketté hosszában a padlizsánokat!
Keresztmintásan bevágjuk mindegyiket
Kanalazzunk rá fűszerkeveréket, majd tegyük sütőlapra!
Süssük 40 percet a 200 fokra előmelegített sütőben!

Bulgur:

Pároljuk meg a gabonát kétszeres mennyiségű sós vízben!
Áztassuk be a mazsolát vízbe 10 percre, majd szűrjük le!

Keverjük hozzá a bulgurhoz a maradék olajjal együtt!
Adjuk hozzá az újhagymát, a citromlevet, a zöldfűszereket, az olívabogyót és a mandulát!

Tálaljuk a padlizsánokat a bulgurral!
Kanalazzunk rá joghurtot!